Кюрдите са убивали и ограбвали арменците наравно с турците

Spread the love

26.01.2018 г. – ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Руското списание “Военен преглед” публикува статия, в която се отбелязва, че “Клането в Байазид” и Арменския геноцид са жалки страници в историята на Турция и на кюрдския народ, чиито представители в края на XIX и началото на XX век, са извършили безпрецедентни жестокости срещу арменците от Османската империя.
“Най-ужасните епизоди на” Клането в Байазит” през ​​1877 г. са започнали, когато турските войски са напуснали града и в него са останали кюрди. Всички мъже арменци, които са настигнати от “освободителите” са били убити, също така и жени и деца, а понякога и за забавление са хвърляни живи в огъня. В своята кръвожадност кюрдите дори убивали турците, осмелили се да спасят арменските си съседи”, се казва в статията.
В публикацията също така се отбелязва, че зверствата на кюрдите срещу арменците продължават през 1915 г., когато те отново “помагат” на турците  за радикалното решаване на Арменския въпрос, срещу обещана “награда”.
Припомняме, че президентът на Института за Близкия Изток – Евгени Сатановски заяви, че кюрдите, заедно с турците са участвали в Арменския геноцид.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *