КУЛТУРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И АРМЕНИЯ ЩЕ СЕ ПРЕПЛЕТАТ В „ЦВЕТОВЕ И ФОРМИ”

Spread the love

25.06.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Експозицията „Армения и България – цветове и форми” идва в АРТ галерия НДК на 1 юли т.г., пише в официалния сайт на „Националния Дворец на Културата” в София.

Какво е общото между България и Армения?

За първи път изящно и приложно изкуство от двете държави ще се обединят в обща изложба. Домакин на експозицията ще бъде АРТ галерия НДК, а откриването е на 1 юли от 18:30 ч.

„Армения и България – цветове и форми” е уникална по своя характер изложба, която ще разкрие пред ценителите на изкуството една малка част от творчеството на артисти от България и Армения. Макар и еднакви в някои области като история, стремеж  към развитие и модернизиране, двете страни имат и своите различия. Именно тяхното многообразие в културно отношение е акцентът на експозицията в АРТ галерия НДК, която представя творби в различни стилове и жанрове.

Сред артистите, които ще участват в изложбата, се открояват имената на Ашот Авагян, Ашот Багдасарян, Гагик Бадалян, Гагик Газанчян, Гор Аветисян, Хасмик Аветисян, Хрант Мирзоян, Хачик Амбрахамян, Рубен Адалян, Володия Амбрахамян, Георги Чапкънов – Чапа, Онник Каранфилян, Георги Андонов, Аршак Нерсисян и други.

Изложбата е под патронажа и финансовата подкрепа на Министерство на културата на България, на “Парекордзаган” (AGBU) София и “Парекордзаган” (AGBU) Варна.

Реализирането на експозицията е по инициатива на Общоарменски Благотворителен Съюз „Парекордзаган“ София и с подкрепата на Галерия НДК.

Изложбата може да бъде разгледана всеки ден от 2 до 7 юли от 11:00 ч. до 19:00 ч. в АРТ галерия НДК.

Входът за посетители е свободен.

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *