КИТАЙСКА ХИПНОЗА В АРМЕНИЯ: Училището още не е открито, но вече не може да приеме всички желаещи

Spread the love

ГАНТЕХ АРАРАТЯН, 09.07.2018 – Осмокласничката Карине Авакян е решила да продължи образованието си в китайското училище, което все още се строи в 12804811_1751914975030778_4117533550872380528_nЕреван. Репортерът на Sputnik Армения се срещнал с Карине, докато тя подавала документите си за прием в училището.

Освен Карине, за да бъдат приети в китайското училище, са подали молби над 500 ученика и броят им все още продължава да расте.

Родители пишут заявление на прием в школе с китайским обучением, ЕреванВаагън Чахоян подал молба за трите си деца. „Моите синове са в 5-ти и 7-ми клас, а дъщеря ми е 9-ти клас. Училището е близо до нас и е много удобно. Ако те успеят бързо да научат китайски, ще установят връзки с Китай и в бъдеще това ще им помогне”, казал той.

Училищната база ще може да приеме 450 ученици, но молбите за прием са много повече и интересът е огромен. Както отбелязва директорът на училището Гор Саркисян, този интерес е учудващ и за самите тях. Той съветва всички родители да не изписват все още децата си от старите им училища, понеже не всички желаещи ще могат да бъдат приети при тях.

Директор института Конфуция Гор Саргсян„Желаещите са много и ние трябва да избираме кои от тях ще учат при нас. Все още не сме решили начина, по който ще проведем конкурса”, казва той.

Училището още се строи. По сградата активно работят строители от Китай, които уверяват, че на 15 юли ще приключат със строителните дейности.

Չինական դպրոցըОсвен учебен корпус в новото училище ще има голямо спортно съоръжение и жилища за гости, където ще живеят преподавателите от Китай.

Правителството на Китай е инвестирало 8 милиона долара за проекта, а от арменската страна са предоставили старата сграда на 103-то столично училище с дворно място.

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: в-к “ПАРЕКОРДЗАГАНИ ЦАЙН”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *