КИЛИКИЙСКИЯТ КАТОЛИКОС АРАМ I ПРЕОСВЕТИ РЕМОНТИРАНАТА АРМЕНСКА ЦЪРКВА „СВЕТИ ЧЕТИРИДЕСЕТ МЛАДЕНЦИ” В АЛЕПО, КОЯТО БЕ РАЗРУШЕНА ОТ ИСЛЯМИСТИТЕ (Снимки)

Spread the love

02.04.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – В рамките на патриархално посещение в 12804811_1751914975030778_4117533550872380528_nсирийския град Алепо, на 30 март т.г., Католикосът на Великият Киликийския Дом Н.С. Арам I извърши тържествено преосвещаване на Катедралния храм „Свети Четиридесет Младенци” в Алепо.

Негово Светейшество и Снимка на Nerses Ketikian.духовниците, които го съпровождаха, бяха посрещнати пред портата на храма от клисарите на църквата и скаутите към Хоменътмен в Алепо.

На тържествената церемония присъстваха водачите на трите арменски религиозни общности в Алепо, тези на Арменската Апостолическа Света Църква, на Арменската Католическа Църква и Арменската Евангелска Църква, Посланикът на Република Армения в Сирия Тигран Геворгян, Генералният консул на Република Армения Армен Саркисян, арменският депутат в сирийския парламент Жирайр Реисян, ръководители и представители на арменски организации в Сирия, чуждестранни гости и голям брой вярващи.

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Снимка на Cilicia TV.Снимка на Cilicia TV.Снимка на Cilicia TV.Снимка на Cilicia TV.Снимка на Cilicia TV.Снимка на Cilicia TV.Снимка на Cilicia TV.Снимка на Cilicia TV.Снимка на Cilicia TV.Снимка на Cilicia TV.Снимка на Cilicia TV.Снимка на Cilicia TV.Снимка на Cilicia TV.Снимка на Cilicia TV.Снимка на Cilicia TV.Снимка на Cilicia TV.Снимка на Cilicia TV.Снимка на Cilicia TV.Снимка на Cilicia TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *