Карекин II освети основите на “Най-голямата арменска църква в Европа”

Spread the love

19.03.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Докато бе на патриархално посещение в Киев, Украйна, Върховният патриарх и Католикос на всички арменци Карекин II освети основите на Арменската катедрала, строяща се в столицата на Украйна.
На церемонията присъстваха главата на украинската епархия на Арменската апостолическа църква, Н.В.П. епископ Маркос Ованесян, председателят на Съюза на арменците в Украйна – Вилен Шатворян, арменският посланик в Украйна – Антраниг Манукян, ръководителите на регионалните арменски общности и енориаши.
Катедралата ще бъде построена на площ от 1 хектар на входа на Киев откъм Бориспол, която, според идеята на инициаторите, трябва да стане най-големия арменски храм в Европа.
По време на престоя си в украинската столица, Католикосът на всички арменци взе участие в редица събития, организирани от арменската общност на Украйна.
Припомняме, че в Москва, с благословията на Върховния патриарх и Католикос на всички арменци Карекин II се откри двудневна международна конференция “300 години от Руската и Ново-Нахичеванската епархия. История и модерност”.
Редактирано от редакцията на вестник “Парекордзагани Цайн”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *