Кампанията „Да помогнем на Арцах“ продължава: AGBU дарява медицинско оборудване на Военна болница в Армения

Spread the love

22.11.2017, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – На 13 октомври 2017 г., Ереван – Общоарменският благотворителен съюз (AGBU) в Армения и Министерството на отбраната на Република Армения подписаха споразумение, съгласно което AGBU ще дари два вентилатора за изкуствено дишане и един дефибрилатор-монитор на Медицинския отдел на Въоръжените сили на Армения за подобряване на интензивното отделение на Централната военна болница в Ереван. Дарението е част от кампанията „Да помогнем на Арцах“ на AGBU и е реализирано благодарение на щедрата подкрепа на семейна фондация „Черчиян“ и AGBU Марсилия.

“Повишеният капацитет и професионализъм са основните предпоставки за способността на арменските въоръжени сили да възпират агресията и да насърчават мира. Заедно с Министерството на отбраната, ние сме горди, че имаме съвместната отговорност за укрепване на нивото на подготовка на Армения и за поощряване на ръководството. AGBU прие всички видове подкрепа от отделни дарители и институции, за да изпълни тази толкова важна мисия”, заяви Васкен Якубян, председател на AGBU Армения и член на Централния борд на AGBU.

От 2012 г. насам, AGBU спомага за повишаването на образователните възможности на въоръжените сили. Съюзът предоставя стипендии на кадети и офицери, взимащи курсове по ръководство и английски език в програмата за развитие на Американския университет в Армения (AUA). По-рано тази година, AGBU дари 1,000 електронни четци с над 160 книги, включително както нехудожествена, така и професионална литература на квалифицирали се офицери и кадети.

След четиридневната война през април 2016 г., AGBU стартира кампанията „Да помогнем на Арцах“ , чиято цел е да предостави помощ на хората от Армения и Арцах, както и на арменските въоръжени сили. За да спомогне за предлагането на спешна и ефективна медицинска помощ от Министерството на отбраната, AGBU дари две мобилни цифрови рентгенови машини на военните болници в Ереван и Степанакерт, две хиляди тактически турникетa и две носилки, напълно оборудвани с устройства за интензивно лечение и персонализирани за въздушен транспорт. AGBU също предостави и финансова помощ на семейства, засегнати от четиридневната война. Ако желаете да се включите в кампанията „Да помогнем на Арцах“ на AGBU, моля посетете сайта:  http://www.agbu.am/en/help-artsakh.

Основана през 1906г., AGBU е най-голямата неправителствена арменска организация в света. Със седалище в Ню Йорк, AGBU съхранява и популяризира арменската идентичност и наследство чрез образователни, културни и хуманитарни програми, като годишно докосва живота на около 500 000 арменци по целия свят. За повече информация относно AGBU и световните програми, които предлага, моля посетете www.agbu.org. Повече за AGBU Армения можете да откриете на www.agbu.am.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *