ИСЛЯМИСТИТЕ, които от ТУРЦИЯ са нахлули в СИРИЯ, убиха последния арменец в град КОБАНИ

Spread the love

Февруари, 2015

03.07.2015, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Сред жителите на сирийският град Кобани, които бяха се върнали в родния град, след като сирийската армия успя да го освободи от ислямистите, бе и арменецът Ховсеп Томасян заедно със сина си, но пред очите на детето, ислямистите, нахлули в Сирия през територията на Турция, убили бащата, съобщава турското издание Radikal.

Репортерът на изданието е успял да разговаря с Агоп Томасян, братът на убития Ховсеп, който няколко месеца вече живее в бежански лагер в Турция, близо до границата със Сирия. Той разказал, че преди 9 месеца е напуснал град Кобани, поради нападението от страна на терористичната групировка „Ислямска държава”.

„След няколко месеца от освобождаването на Кобани, решихме да се върнем в града. Преди новите нападения на ислямистите, брат ми реши да се върне и да види в какво състояние са къщата и магазинът. Близо до магазина, ислямистите хванали брат ми, и пред очите на племеника ми, са го убили.”, казал той.

Арам Томасян, който станал очевидец на убийството на баща си, разказал, че баща му казал, че отива да види в какво състояние е магазинът им. „След известно време и аз реших да отида към магазина. Когато пристигнах, видях четирима въоръжени хора пред баща ми. Един от тях насочи оръжието си срещу него и стреля. Баща ми падна, кръвта течеше от сърцето. Преди да издъхне, той извика: „Бягай, сине, това са ислямисти!”. Ако не бях избягал, и 11164604_1012473492110078_2441819478561072103_nмен щяха да убият. После успяхме да погребем баща ми в Кобани.”, разказал Арам.

Да отбележим, че на 25 юни т.г., около 100 членове на „Ислямска държава” с малки групи през Турция, са нахлули Сирия, и обединявайки се в град Кобани, започнали клането на мирното население.

Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *