Изявление на AGBU – Демокрация в действие

Spread the love

24.04.2018 г. Гантех Араратян – Хората от Армения са повели курса на нашата нация в нова посока. От 13 април 2018, те са показали своята ангажираност за ненасилствената гражданска ангажираност чрез мирни демонстрации и организирани протести, без колебание в тяхната решителност, дори и в лицето на един несигурен резултат. Тяхното единство към целите е вдъхновила надежда и поставя основите за силни демократични институции под върховенството на закона. Също толкова важно е, че светът се запозна с демократичния дух на гражданите на Армения и техния потенциал за извършване на конструктивни промени със зрялост и мъдрост. Това, само по себе дава повод за оптимизъм и национална гордост. 
AGBU ще продължи да подкрепя ценностите, които са двигател за това историческо движение, и тази, която е довела до мирно разрешение, с оттеглянето на бившия президент Серж Саргсян, който почете гласа на народа.

Следващите няколко дни, седмици и месеци остават критични. Предстоящата работа ще изисква същото търпение и внимателна активност за постигане на национално единство. Необходимо е да се изградят силни връзки с гражданския курс и да се гарантира здравината на нашите демократични институции, така че способните лидери да могат да се отчетат пред гражданите и да пренесат демократичните идеали в практическите политики за сигурност и траен просперитет. Това са основите на едно силно и свободно общество.

Като отбелязваме събитията от 24 април, 1915 г., те ни напомнят за това колко далече сме стигнали като народ, за да преодолеем трагедиите и предизвикателствата на миналото. Същият този дух, на решителност сега трябва да ни води към нашето бъдеще.

Основана през 1906 г., AGBU ( www.agbu.org ) е най-голямата арменска благотворителна организация с нестопанска цел в света. Базирана в Ню Йорк, AGBU запазва и насърчава арменската идентичност и наследство чрез образователни, културни и хуманитарни програми,  като ежегодно се докосва до живота на повече от 500,000 арменци по целия свят.

редактирано от редакцията на вестник “Парекордзагани Цайн”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *