Израел отложи въпроса за признаването на Aрменския геноцид до изборите в Турция

Spread the love

04.06.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Израелският премиер Бенямин Нетаняху отложи дискусията за признаването на Арменския геноцид от Израел до парламентарните и президентските избори в Турция, които ще се проведат на 24 юни 2018 г.
“Премиерът беше посъветван да отложи въпросът за обсъждането на признаването на Арменския геноцид до изборите в Турция. Признаването на Арменския геноцид може да помогне на Ердоган за изборите. Министър-председателят прие препоръката на външното министерство”, The Jerusalem Post.
Един от авторите на законопроекта, депутатът Исак Шмули осъди решението на Нетаняху, заявявайки, че по този начин Нетаняху подкрепя Ердоган в отричането на Геноцида. В отговор на решението на Нетаняху, говорителят на партия “Мерец”  – Тамар Зандберг включи въпроса за признаването на Арменския геноцид в дневния ред на Кнесета на 12 юни 2018 г.
Припомняме, че председателят на Израелския парламент Юлиус Еделщайн отхвърли точката с гласуването на Арменския геноцид в дневния ред на Кнесета на 29 май 2018 г.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *