ИЗРАЕЛСКИЯТ МИНИСТЪР на отбраната нарече Арменския геноцид “ПРОТИВОРЕЧИВ И ТЕОРЕТИЧЕН”/ ВИДЕО

Spread the love

19.12.2017, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Израелският министър на отбраната Либерман нарече Арменски геноцид “спорен и исторически теоретичен “, коментирайки в интервю за руската телевизия предложението на Яир Лапид, лидер на израелската опозиционна партия „Йеш Атид“, Кнесета официално да признае Aрменския геноцид.

“Не мисля, че трябва да раздвижим този въпрос, който е чисто исторически теоритичен и противоречив. Не мисля, че това има конкретно влияние върху текущото положение на Израел. От гледна точка на историята има много спорове”, каза Авигдор Либерман по телевизионен канал на RTVI.

Министърът на отбраната също така отбеляза, че отказът да се признае фактът за Арменския геноцид е свързан и с тясното сътрудничество на Израел с Азербайджан. В същото време Министърът отбеляза, че този въпрос е свързан и с позицията на официален Баку.

“Второ, разбира се, отношенията ни с Азербайджан са важни за нас. Трябва да го обсъдим и да го претеглим сто пъти”, казва Авигдор Либерман.

Припомняме, че лидерът на израелската опозиционна партия “Йеш Атид” – Яир Лапид обяви намерението си да представи пред Кнесета (парламента) законопроект за признаване на Арменския геноцид.

 

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *