ИЗВЪНРЕДНО ОТ РЕПУБЛИКА ПЛАНИНСКИ КАРАБАХ: Азербайджан започна мащабни военни действия срещу арменския народ, но по всички насоки тотално губи сраженията

Spread the love

PECHAT

sab_logo

Азербайджанските военни сили са предприели явни военни нападателни действия срещу арменските позиции в Република Планински Карабах

07:59  часа – В нощта на 1 април срещу 2 април т.г., азербайджанските военни сили obyavaпредприеха явни военни нападателни действия срещу арменските позиции по южната, югоизточната и североизточната част на границата между Република Планински Карабах и Азербайджан, използвайки артилерия, бойна техника и въздушни сили, съобщават от Министерството на отбраната на Планински Карабах.

Освен боевете по предната линия на границата, азербайджанците нанесли няколко удара и срещу населените места, близо до границата. В момента по цялата линия на съприкосновеност между арменските и азербайджански сили вървят тежки сражения.

Арменските отбранителни сили са приели предизвикателството на врага и с отбранителна тактика водят надеждна отбрана.

Арменските сили са свалили азербайджански военен хеликоптер, който се опитал да нападне арменските позиции

реклама Ботаника108:17 часа – По линията на съприкосновеност между азербайджанските и карабахските сили, азербайджанците продължават да осъществяват широкомащабни военни действия, съобщават от пресцентъра на МО на Планински Карабах.

В момента отбранителните сили на Планински Карабах осъществяват успешни отбранителни действия по всички посоки на фронта, нанасяйки на врага огромни поражения на човешка сила и военна техника.

Според прессъобщението, освен загубата на човешка сила и военна техника от азербайджанска страна, арменските сили са успели да свалят един азербайджански военен хеликоптер в северната част на границата, който се опитал да осъществи нападение над арменските позиции.

Цялата отговорност за ескалацията на напрежението по фронтовата линия носи Азербайджан, се казва в изявлението на МО на Армения

logo_sevan_lila_0308:53  часа – Министерството на отбраната на Република Армения разпространи изявление относно азербайджанската агресия срещу арменските сили и населени места в Планински Карабах.

„Министерството на отбраната на Република Армения официално потвърждава информацията относно широкомащабните активни нападателни действия от страна на Азербайджан по цялата фронтова линия. По време на военните действия противникът е използвал танкове, артилерия и въздушни сили, опитал се е да нахлуе в защитните позиции на Отбранителната армия на Планински Карабах и да ги превземе.

В този момент, в резултат от активни защитни действия от страна на Отбранителната армия на Планински Карабах, врагът, който е оставил безброй човешки жертви по фронтовата линия, е отблъснат по всички посоки на границата. Сраженията продължават.

МО на Армения строго осъжда безпрецедентното и безотговорното решение на властите на Азербайджан за започване на военни действия и официално заявява, че продължаването на тези действия може да доведе до непредвидими последици за азербайджанската страна.

Цялата отговорност за ескалацията на напрежението носи властта на Азербайджан”, се казва в изявлението.

От азербайджанските бомбардировки е загинало 12-годишно арменско момче, а две други деца са ранени.

09:37 часа – Според оперативни данни на МО на Планински Карабах, на 2 април около 07:30 часа азербайджанските сили от станция ММ-21 („ГРАД”) са бомбардирали град Мартуни в Планински Карабах. В резултат от това е убит дванадесетгодишния Вахинак Татул Григорян, а други две деца са били ранени.

Нерсес Кетикян

Редактирано: в-к “ПАРЕКОРДЗАГАНИ ЦАЙН”

Всеки от Вас, който има желание да подкрепи финансово Арменския информационен сайт „ГАНТЕХ АРАРАТЯН”, може да насочи своите дарения към нашата банкова сметка:

„Алианц Банк България” АД

Титуляр: Нерсес Кетикян

IBAN: BG22BUIN95611000123075

SWIFT: BUINBGSF

Цел: Дарение

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *