„Здравей Армения“ за втори път в Пловдив

Spread the love

13.06.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – На 3 юни т.г., в Пловдив се проведе II Международен фестивал „Здравей Армения“.  Организиран от фондация „Аракс“ тази година събитието бе по-мащабно организирано, с арменски танцови и музикални групи от България и чужбина.

Гости имаше от Румъния, танцови групи от Комотини, Бургас, Варна и Пловдив.

Не само фестивалния ден отразяваше огромната работа на фондацията и нейния председател Мари Гарабедян. Дни преди това, на Централния площад, под открито небе, бяха монтирани цветни пана с традиционните арменски носии и картини от Армения, пред които минувачите и граждани на Пловдив се спираха и с интерес разглеждаха.

В навечерието на фестивала организаторите от фондация „Аракс“ бяха подготвили за „Добре дошли“ на всички участници парти в двора на църковния комплекс на арменския храм „Сурп Кеворк“, което неминуемо се преплете с много веселие, всички заедно танцуваха Кочари и се забавляваха.

В същинския ден на фестивала, неделния ден, Главната улица на града оживя от пъстрите носии и усмихнати лица на участниците, които дефилираха по пешеходната зона на Центъра.

На познатата ни градинка „Джумаята“ , в непосредствена близост до Римския стадион, „арената“ на Фестивала „Здравей Армения“, бяха поставени щандове, на които се предлагаха арменски издания.

Подробности четете в следващия брой 213 на вестник Парекордзагани Цайн“

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *