За първи път СЕ ПРОВЕДОХА ОБЩИ УПРАЖНЕНИЯ на въоръжените сили на Арцах и Армения/ ВИДЕО

Spread the love

 

 

 

 

 

 

4.12.2017, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – В република Арцах се проведоха упражнение на обединените арменски въоръжени сили  на Арцах и Армения. За хода на упражненията следеше лично арменският президент Серж Саргсян и министърът на отбраната Виген Саргсян. Пред репортери, началникът на Генералния щаб на въоръжените арменски сили Мовсес Агопян заяви целта на упражнението – да се хармонизират действията на различните подразделения на арменските въоръжени сили и на Арцах за подобрение на настъпателните операции.

“Нашата стратегическа доктрина е защита и отбрана, но отбранителна операция включва настъпление и контранастъпление. Врагът, който ще се опита да премине границата на Армения и Арцах ще бъде унищожен. Разработихме тези упражнения конкретно за такъв сценарий” – каза Агопян.

Според командващия обединените войскови групи Тигран Парванян, упражнения от такъв формат с участието на всички видове войски, които изпълняват една бойна мисия – унищожаването на врага, проникнал на територията на републиката и бърза организация за защитата се провежда за първи път.

https://ok.ru/video/393288815030

 

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *