За могъщия Арцах в Австралия събраха 75 хиляди долара

Spread the love

23.03.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН –Сидни (Австралия) бе домакин на втория Телетон в подкрепа на независимостта, сигурността и мира в Арцах, организиран от Националния комитет на арменците в Австралия.

“Telethon #Artsakhstrong (Могъщия Арцах), посветен на независимостта, сигурността и мира в Арцах, е събрал 75 хиляди долара. Даренията в подкрепа на Арцах са получени от стотици арменци, представляващи арменски и не-арменски организации, както и от физически лица от Австралия”, се съобщава на интернет страницата на Комитета.

Отделно от Сидни, към Телетон-а се присъедини и Мелбърн – вторият по големина град в страната с арменска общност, който дари $ 7000.

Изпълнителният директор на комитета Хайк Кайсерян отбеляза, че по време на Телетон-а  политическите лидери на Австралия са обещали да признаят независимостта на Арцах, и арменската общност на Австралия е в очакване на отговора от ръководството на страната.

Припомняме, че според министър-председателя на австралийския щат Нов Южен Уелс – Гладис Береджиклян, тя и сестра ѝ са израснали в семейство, което винаги е подчертавало гордо своя арменски произход и в същото време са били благодарни на Австралия, която им е дала възможност да живеят в мир и благоденствие.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *