ЗА МЕН КАТО ЧОВЕК И ПОЛИТИК БЕШЕ КЛЮЧОВ МОМЕНТ В ЖИВОТА МИ, КОГАТО ПРОЧЕТОХ И ПРЕПРОЧЕТОХ НОВИЯ ЗАВЕТ ОТ БИБЛИЯТА – НИКОЛ ПАШИНЯН (Видео)

Spread the love

03.05.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – В заседателната зала на Правителството на Република Армения се състоя първото заседание на работната група по въпроси, свързани с отношенията между Република Армения и Арменската Апостолическа Света Църква, ръководени от Министър-председателя на Република Армения Никол Пашинян и Върховния патриарх и Католикос на всички арменци Н.С. Карекин II.

Премиерът Никол Пашинян приветства Негово Светейшество и членовете на работната група и в разширено слово представи своите възгледи относно отношенията между държавата и църквата, в което подчерта особената роля на Арменската църква в Армения и сред арменския народ по целия свят.

„За мен като човек и като политически деятел, в моя живот смятам за ключов момент, когато имах възможността да прочета и да препрочета Новия Завет. Смятам, че учението, което е представено там, наистина по всички аспекти, в това число – държавен, е революционно и това е формулата, която ще доведе Република Армения, гражданите ѝ и изобщо цялото човечество до щастие.”, отбеляза Пашинян.

На свой ред, Н.С. Карекин II също обширно представи своето виждане за отношението между арменската държава и църквата.

„С тази работна група са свързани положителни очаквания както от страна на духовенството, така и от страна на вярващите чада. Уверени сме, че разширяването на сътрудничеството между държава и църква ще допринесе за развитието на националния и духовния живот на нашия народ, за формирането на съзнателния и примерния гражданин, за подсилването на семействата, за издигането на Църквата и за мощността на Държавата.”, отбеляза в словото си Негово Светейшество.

Нерсес Кетикян, Варта Берберян-Гарабедян

Словото на Никол Пашинян

Словото на Н.С. Карекин II

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *