Защо Тръмп НЕ ПРИЗНАВА Арменския геноцид

Spread the love

05.02.2018 Г. – ГАНТЕХ АРАРАТЯН Заместник-директорът на музей-институт за Арменския геноцид историкът Сурен Манукян заяви, че ако американските арменци, по време на президентската кампания на Тръмп са подкрепили кандидатурата му, въпросът за Арменския геноцид може да се разгледа в Съединените щати.

“Ако армено-американската общност своевременно се беше ориентирала с пълния си потенциал и възможности, да подкрепи Тръмп, с което да го заинтересова към проблемите на арменците, сега едно от неизпълнените обещания на Тръмп би било признаването на Арменския геноцид”, каза Манукян.

Той също така отбеляза, че както показва практиката, Президентът на САЩ, стъпка по стъпка изпълнява дори най-скандалните си обещания, дадени по време на предизборната си програма, и би могъл да направи нещо, което не е направено от предишните американски президенти – да признае Арменския геноцид.

Припомняме, че според американският държавник Робърт Моргентау, президентът на САЩ, Доналд Тръмп може да признае Арменския геноцид, след като веднъж е признал Ерусалим като столица на Израел.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *