„ЗАПОЧНА 48-ДНЕВНИЯ ПЕРИОД НА ВЕЛИКИТЕ ПОСТИ – ТАЙСТВЕНИЯ ПЕРИОД ЗА ПОКАЯНИЕ” – Патриархално Слово на Н.С. Карекин II

Spread the love

05.03.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Според Календара на Арменската 12804811_1751914975030778_4117533550872380528_nАпостолическа Света Църква, от 4 март започна 48 дневния период на Великите Пости. По този повод Върховният патриарх и Католикос на всички арменци Карекин II се обърна към чадата на църквата с Патриархално Слово, което представяме Снимка на Nerses Ketikian.на вашето внимание.

„Възлюбени вярващи наши чада,

Днес започват Великите Пости, тайственият период за покаяние, по време на който ние с особена подготовка обновяваме нашите души – ума и духа, за да приемем с чисти сърца Благата Вест за Възкресението на нашия Господ Иисус Христос.

Великите Пости са покана да преразгледаме, и пазейки Божиите заповеди, да коригираме хода на нашия живот, за да го установим в Господната любов, вяра и надежда, чрез молитва и добри дела.

Светлото тайнство на постенето усилва вярата и обновява нашия живот, става важно средство за утвърждаване на духовно-моралните ценности и за подсилване на общението с Бог.

Пред прага на това духовно пътуване призоваваме верните към Светата Църква наши чада с горещи молитви да прекарат Великите Пости, чрез постене и самоанализ да осмислят живота с изобилни духовни плодове, да останат верни на християнското свидетелство, за да бъдем удостоени с благодат и благословения от Господа по време на Празника на Неговото Възкресение.

„Преобразявайте се чрез обновения ваш ум, та да познавате от опит коя е благата, угодна и съвършена воля Божия.” (Рим. 12:2)

Благодатта, любовта и мирът на Небесния ни Господ да бъде с всички нас. Амин.”

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *