ЕРДОГАН към 5-годишо дете: Ако умреш (за родината) ще те покрием с турски флаг…

Spread the love

15.03.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – „Турският президент Реджеп Тайип Ердоган стана обект на ожесточени критики, след като се обърна към разплакано петгодишно момиченце в униформа и му каза, че за него ще бъде чест да загине в борбата за Родината.
Както съобщи Би Би Си (BBC), по време на реч на Ердоган пред привърженици на неговата „Партия на справедливостта и развитието“, от публиката било изведено разплакано момиченце в униформа, пише Vesti.bg.
“Какво имаме тук? Момиченце, какво правиш? Тук имаме наши червени баретки, но червените баретки никога не плачат!, казал президентът на разстроеното дете.
След като забелязал, че в джоба на униформата си момиченцето има турско знаме, той добавил: “Ако загинеш в борбата, ще положим знамето върху теб, дай Боже. Всичко е готово, нали?, попитал Ердоган, а момиченцето потвърдило. После Ердоган го целунал по бузата и го пуснал да слезе от подиума.
Поведението на Ердоган беше осъдено в социалните мрежи и докато някои го обвиниха в тормоз над дете, един потребител на Туитър написа: “Срамота! Това наистина е ужасно. Та тя е само дете! Не можете да ѝ желаете смъртта и отгоре на това да казвате “дай Боже!”
Друг качи снимки на Ердоган и Хитлер с деца и написа: “Адолф се върна!”, “Този луд човек непрестанно величае смъртта, хвали се с броя на убитите в Африн всеки ден” – посочи друг потребител на Туитър.
На срещата със свои привърженици Ердоган държал реч за борбата в района на сирийския град Африн, а те скандирали “Води ни в Африн!”.

Редактирано от редакцията на вестник “Парекордзагани Цайн”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *