Еди Анемян: Победителят в конкурса на H & M

Spread the love

14.06.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Еди Анемян е дизайнер от арменски произход. Победител е в конкурса за дизайн на H & M -2014 г. Анемян показва стилната си колекция в Седмицата на модата на Mercedes-Benz в Стокхолм през същата година. След това той разработва селектирани части от нея, които се продават в избрани магазини H & M.

“Исках да бъда моден дизайнер толкова отдавна, колкото мога да си спомня. AGBU ми помогна в кариерата, помогна ми да се оформя като индивид, като художник и като арменец, те и двете са в кръвта ми, част от моята идентичност“, кава Едди Анемян, стипендиант на AGBU.

Само няколко месеца след като завършва обучението си по моден дизайн Еди Анемян, с подкрепата на стипендиантската програма на AGBU, продължава в Брюкселското училище за визуални изкуства „Ла Камбер“. Днес той се готви да стартира своя собствена марка и да отпразнува дебюта на последната си колекция.

Разкажете ни как конкурса за дизайн на H & M през 2014 г. промени живота ви.

През септември 2013 г., реших да подам своето портфолио в конкурса за дизайн на H & M. Мислех, че това е далечен изстрел, защото все още съм студент и ще участвам наред с безброй по-опитни дизайнери от цял ​​свят. Преди да разбера как стана, вече пътувах до централата на H & M в Стокхолм, за да разговарям с главния дизайнер на компанията Ан-Софи Йохансон. До края на ноември вече бях в Лондон със седем други финалисти, представяйки моята работа пред жури, включващо модни икони като актрисата Мишел Докери, експерта по стил Мишел Виоли Харпър, редакторите на Vogue – Серена Худ и Сара Макк.

Четете подробно в следващия брой 213 на вестник „Парекордзагани Цайн“

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *