ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ЩЕ ОТПУСНЕ 170 млн. Евро на Армения

Spread the love

5.12.2017, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Заместник-министърът на икономическото развитие и инвестициите на Армения – Карекин Мелконян(на снимката) разказа за предимствата на сътрудничеството между Армения и ЕС, предоставено с новото рамково споразумение.

Според него, споразумението ще даде възможност за увеличаване на обема на износа на Армения и други страни от ЕИП за Европа.

“Тази възможност може да се използва от чужденците както от страните-членки на Евразийския икономически съюз, така и от страни, които не са членки на ЕИП. Например, много държави-членки на ЕИП нямат ОСП + (преференциален търговски режим с ЕС). След като основават предприятие в Армения и произвеждат продукти от арменски произход, те могат да се възползват от тези предимства”, отбеляза заместник-министърът на икономическото развитие на Армения.

Мелконян каза също така, че в рамките на различни програми Европейският съюз ще отпусне 170 млн. Евро на Армения в рамките на три години.

Припомняме, че на 24 ноември т.г. в Брюксел Армения и ЕС подписаха споразумение за разширено и всеобхватно сътрудничество.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *