Европейската икономическа комисия към ООН призна за неоснователна жалбата на Азербайджан срещу Армения

Spread the love

08.02.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – На 7 февруари т.г. Европейската икономическа комисия към ООН призна за неоснователна жалбата на Азербайджан от 2011 година срещу Армения, съобщават от МВнР на Република Армения.

„В резултат на осемгодишна дипломатическа „война” и прекалено напрегнати „съдебни” изслушвания и преговори, днес стигнахме до победен край по един много важен въпрос за Армения в рамките на Конвенцията за оценка на въздействието върху околната среда в трансграничния контекст (Конвенция Еспоо, Финландия, 1991 г.).”, пише в страницата си във Фейсбук посланик Вахрам Кажоян.

„Без да навлизам в подробности, бих искал да кажа, че през 2011 година Азербайджан бе представил жалба срещу Армения, която по всички точки бе опровергана от арменската страна – от МВнР и от Министерството по екология на Република Армения. Днес официално бе взето решение, съгласно което няма основателни факти по представената жалба и Армения изцяло изпълнява изискванията на Конвенцията Еспоо и всички жалби на Азербайджан са неоснователни.”, пише още Кажоян.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *