ЕВРОДЕПУТЪТ ФРАНК ЕНГЕЛ ЗАЯВИ, ЧЕ АЗЕРБАЙДЖАН В ТОВА СЪСТОЯНИЕ НА ДИКТАТУРА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПАРТНЬОР НА ЕВРОПА

Spread the love

Резултат с изображение за Франк Енгел

05.01.2017, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Европа най-после трябва да разбере истинската същност на азербайджанския режим. За това пред арменската медия News.am заяви евродепутатът Франк Енгел.

12804811_1751914975030778_4117533550872380528_nПо думите му, Азербайджан е клептократична* диктатура, която се възползва от конфликтите с Планински Карабах и Армения, за да укрепи и увековечи властта на семейство Алиеви в страната.

„Докато продължават конфликтите, властта им в Азербайджан ще продължава, в противен случай управлението им ще свърши. Конфликтите са нужни на Баку, за да избегнат народното въстание. Ние слушаме азербайджанските правозащитници и интелектуалци, но все още не ни стига убеждението за това, че Азербайджан не може в това състояние на диктатура да бъде партньор на Европа.”, заявява Франк Енгел.

*Клептокрацията (от гръцки: κλεπτοκρατία, управление на крадците) е форма на управление, в което държавните решения са мотивирани главно от непосредствените материални интереси на тесен кръг хора, които са на власт. Политическите дейци на тази върхушка са наричани клептократи. За клептокрацията са характерни корупция, лобизъм, пране на пари, и пренебрегване на дългосрочни цели.

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *