ЕВРОВИЗИЯ 2013: Армения ще се представи с песента “Lonely planet” (видео)

Spread the love

Гор СуджянАРМЕНИЯ, 04.03.2013, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Вечерта на 2-ри март се проведе арменският национален финал за избор на песента, която в ще изпее избраният вече изпълнител на “Евровизия” 2013 в Малмьо Гор Суджиян. Изборът, който арменската публика и жури трябваше да направи бе измежду четири песни – “The truth”, “No time”, “Toy planet” и “Lonely planet”. Всички те бяха в типичния рок стил на Гор и неговата група “Dorians”.  В крайна сметка зрителите и журито прецениха, че “Lonely planet”  е най-достойната песен за голямата сцена в Малмьо.

Гор Суджиян е сравнително млад изпълнител (на 25 години), но вече има достатъчно опит зад гърба си. В момента се счита за най-популярния изпълнител на местната рок сцена. През 2010-а година печели наградата за най-добър певец в годишните арменски музикални награди. Както много често се случва, Гор не е случайно пленен от музиката, а наследява тази любов от своя баща – Мъгърдич Суджиян, който е музикант и се занимава основно с джаз музика.

Интересно е да се отбележи още, че това не е първият допир на Гор Суджиян с “Евровизия”. През 2010-а той бе беквокал на Ева Ривас, а арменската песен “Apricot stone”  завърши на 7-о място във финала.  Сега Гор и неговата група “Dorians” ще участват във втория полуфинал на 16-и май в Малмьо.

В-к Парекордзагани Цайн

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *