Думата „АРМЕНИЯ” сред най-търсените в GOOGLE през изминалата седмица, благодарение на ПАПА ФРАНЦИСК и КИМ КАРДАШЯН

Spread the love

Февруари, 2015

14.04.2015, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – От 2004 година насам, в интернет търсачката Google, думата „Армения” е сред най-търсените през изминалата седмица, заяви по време на пресконференция арменският специалист по сигурността в интернет Самвел Мартиросян.

„Възникна безпрецедентен интерес към Армения. Може би през историята на интернет търсачките думата „Армения” не е била търсена за толкова кратко време толкова много пъти. Освен това, в международните медии огромен материал бе публикуван за нашата страна, което е добра реклама за туризма в Армения”, заяви той. Специалистът отбеляза, че покрай посещението на Ким Кардашян и семейството й в Армения рязко се е увеличило търсенето не само на думата „Армения” и за нейното посещение в Отечеството, но и за Арменския геноцид.

Но според Самвел Мартиросян пикът на интереса към Армения е настъпил след изявлението на Папа Франциск на 12 април т.г. по време на Литургията във Ватикана, когато той официално нарече избиването на арменците в Османска Турция „Геноцид”. „Малко е трудно да се каже, кой колко е повлиял за резултатите в търсачките, но със сигурност те са допълнили интереса”, отбеляза той.

Самвел Мартиросян заяви, че винаги след подобен бум на търсене в интернет следва значително увеличаване на туристите в страната.

Нерсес Кетикян

Редактирано от в-к “ПАРЕКОРДЗАГАНИ ЦАЙН”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *