ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ: Жителите на Ереван сами ще решават как да изразходят част от столичния бюджет

Spread the love

29.01.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Скоро жителите на Ереван ще имат възможност да представят на столичната община проектопредложения, които ще бъдат финансирани от градския бюджет.

12804811_1751914975030778_4117533550872380528_nЗа това заяви кметът на Ереван Хайк Марутян и добави, че тази година са отделили 500 милиона драма (над 1 милион долар) за тази цел. Той е наредил да бъде създадена онлайн платформа, където жителите ще могат да представят своите предложения и Снимка на Nerses Ketikian.същевременно всички те ще бъдат достояние на посетителите и чрез гласуване ще бъдат избрани най-добрите предложения.

„Бюджетът принадлежи на жителите и те ще го стопанисват. Една от точките на предизборната ни кампания бе директната демокрация, която трябва да започнем да осъществяваме. Ще дадем на нашите съграждани те сами да стопанисват бюджета и да предлагат проекти. За тази цел тази година сме отделили над 1 милион долара. Т.е. жителите на Ереван сами ще решават какви проекти да бъдат осъществени с тези пари. След като получим всички предложения, ще ги обработим и ще предложим на жителите. Които проекти получат най-много одобрения, те ще бъдат финансирани с тези пари.”, заяви кметът на Ереван.

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *