ДЕТСКО КРЕВАТЧЕ НА БЪДЕЩЕТО ще бъде представено е офиса на AGBU в ЕРЕВАН

Spread the love

13.12.2017, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – В Армения е създадено първото детско креватче на бъдещето, с всички видове функции и връзка към смартфон. Авторът на идеята за уникалното детско креватче, дизайнерът Гор Шахбазян, разказва за характеристиките на ултрамодерния продукт.
“Продуктът е в процес на разработване. Вече има работен прототип, върху който все още работим. Детското легло ще опрости радикално живота на родителите. Когато купувате легло, вие трябва да си купите камера, бебефон и т.н. Всичко това е свързано с дълго и продължително търсене. А ние сме включили всички тези функции в креватчето”, казва Гор Шахбазян.

Според него арменското легло ще спести времето и нервите на родителите.
– Купуваш едно детско креватче с всички функции. На леглото има камера, везни, говорители, микрофон, сензор за движение, звук и въздух. Има също така и лампа. Всичко това се контролира от приложението, инсталирано на смартфона. Родителите имат възможност да се свържат с леглото, с помощта на всяка електроника навсякъде по света, отбелязва разработчикът.

Гор Шахбазян също така добави, че идеята за създаване на детското легло се появила, когато се родил първият му син.

“Леглата имат и “облак”, откъдето можете да изтеглите музика, да съхраните видео записи за няколко дни, информация за детето: тегло, височина, продължителност на съня, с една дума всички статистически данни за детето. Има функция, която автоматично пуска музика, когато детето се събужда през нощта и плаче”, каза той.
Авторът на проекта все още не знае точната цена на креватчето, но каза, че цената ще бъде достъпна.

На 14 декември т.г. разработчиците на креватчето Сергей Навасардян, Ашот Каспарян, Мхер Саркисян и Гор Шахбазян ще представят своя продукт в сградата на AGBU -Армения в Ереван.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *