Демокрацията е ценност, вътрешно убеждение за арменците, а не геополитическа ориентация, заяви Никол Пашинян по време на среща с Йоханес Хан

Spread the love

29.01.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – На 29 януари т.г. премиер-министърът на 12804811_1751914975030778_4117533550872380528_nРепублика Армения Никол Пашинян прие еврокомисаря за съседската политика и преговорите за разширяване към ЕК – Йоханес Хан.

Както съобщават от пресцентъра на Правителството на Армения, Никол Пашинян е Снимка на Nerses Ketikian.приветствал делегацията, оглавена от еврокомисаря Йоханес Хан и е отбелязал, че Армения придава голямо значение на задълбочаването на сътрудничеството с Европейския Съюз. Той високо оценява помощта, която оказва ЕС за процеса на демократичното развитие и реформите и отбелязва, че Армения е готова да продължи сътрудничеството в рамките на Споразумението за всеобхватно и засилено партньорство.

Демокрацията – това е ценност, вътрешно убеждение за нашето общество, а не геополитическа ориентация. В този контекст ние придаваме голямо значение на подкрепата от страна на ЕС в демократичните реформи в Армения.”, отбелязва Никол Пашинян.

Премиер-министърът на Армения е подчертал, че днес в дневния ред на правителството стои икономическата революция и в тази посока се предприемат последователни стъпки.

На свой ред Йоханес Хан е подчертал, че Европейският Съюз придава голямо значение на продължителното развитие на отношенията с Армения и е готова да допринесе за осъществяването на реформите в различни сфери, които предприема правителството на Армения.

Премиерът на Армения и еврокомисарят са разменили мнение по въпроси, свързани с регионални проблеми, в това число и процеса за разрешаване на Карабахския въпрос.

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *