ДВАМА ЕВРЕИ СЕ СКАРАХА В ТЕЛЕВИЗИОННИЯ ЕФИР ЗАРАДИ АРМЕНЦИТЕ (Видео)

Spread the love

29.03.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – В един от епизодите на ток-шоуто „Кой е 12804811_1751914975030778_4117533550872380528_nпротив?” по руския телевизионен канал Россия 1 се  получи спречкване между американския журналист от еврейски произход Грег Вайнър и арменския политолог Араик Степанян.

На Вайнър не му хареса Снимка на Nerses Ketikian.репликата на Степанян по адрес на властите на Израел, които се опитват да влияят на украинските власти. Той се обърна към Степанян и попита: „Защо в Армения няма синагоги?”, но на въпроса реагира водещият на предаването руски журналист Владимир Соловьев, също евреин по произход. „Какво отношение има въпроса с това, за което сега говорим? … Какъв проблем имат евреите с арменците? Искам да напомня, ако не знаеш историята на нашия народ, че тъкмо арменците са спасили евреите. Те са дошли при цар Дикран, и арменците са ни приели. Дори повече, арменците имат справедливи въпроси към нас – евреите за това, което се касае за младотурците и трагедията на арменския народ. Затова се изразявайте много по-внимателно.”, каза на своя гост Соловьев.

После водещият отбеляза, че много обича Армения и често я посещава. Той подчерта, че Израел задължително трябва да признае Геноцида над арменците.

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *