„Да живее Свободата, да живее Република Армения, да живеем ние и нашите деца, които живеем и ще живеем в Свободна и в Щастлива Армения!” – Новогодишното поздравление на Премиера на Армения Никол Пашинян

Spread the love

07.01.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – В новогодишната нощ премиерът на Република Армения Никол Пашиян със специално обръщение към нацията  поздрави арменците за Новата Година и Рождество Христово.

„Скъпи народе, горди граждани на Република Армения, горди граждани на Република Арцах, горди арменци на Диаспората.

Ето и мина 2018 година. Това бе една година, която ще остане в историята на света и на арменския народ, в спомените на всеки един арменец, като година за установяване на властта на народа, година на гражданското достойнство, на позитивизъм и на победата на държавността.

12804811_1751914975030778_4117533550872380528_n2018 бе една година, когато и жителите на Армения, арменците от Диаспората, големи и малки, жени и мъже, жители от село и от града, се обединиха около една цел и изградиха една обща победа, която накрая стана едно изключително достижение на националното единство.

На границата между 2018 и 2019 години искам да формулирам задачата, която стои пред нас: да направим 2019 година така мила и любима, такава запомняща и пълни с победи, както беше 2018 година.

И аз смятам за необходимо да отбележа, че изминалата година не беше върха на нашите победи, а само подножието, не финиша на нашето шествие, а само началото.

През 2019 година ние сме длъжни да достигнем нови върхове, да отбележим нови успехи, на първо място в социалноикономическия ни живот.

Нашата главна задача за 2019 година ще бъде икономическата революция и това да направим нейните резултати все по забележителни. Следващата година също няма да бъде кулминацията на нашите победи. Не защото нашият полет ще бъде по нисък, а защото нашите национални и държавни амбиции ще бъдат все по високи и по високи.

Именно в това е основното значение на ненасилствената, народната и копринена революция в Армения, когато народът вярва в силата на своето единство, в силата на своето минало и бъдеще. Ние вярваме на творческия талант на всеки един гражданин и 2019 година трябва да стане година на победата на творческия талант, когато всеки човек, всеки гражданин на Република Армения, всеки репатриран арменец в Армения счита себе си не потребител, а създател, не последовател, а водач, не криещ данъците, а данъкоплатец, не безработен, а работещ, не беден, а преодоляващ бедността, не примиряващ се с бедността, а победител над бедността чрез своя творчески талант и честен труд.

2019 година трябва да бъде година на победата на личните усилия, година на съпоставянето на мислите и труда. И следователно, в тези новогодишни дни нашето настроение трябва да ни зареди с нови сили и енергия, да преизпълни нашата Родина и нашия народ с нов оптимизъм и любов.

Скъпи сънародници,

В тази новогодишна вечер аз искам специално да поздравя всички наши войници, офицери и генерали, които се намират в предните гранични линии и бдително охраняват нашето новогодишно спокойствие.

Поздравявам още нашите медицински работници, работниците в сферата на енергетиката, телекомуникациите, транспорта и всички онези, които посрещат Новата Година на работните си места.

И накрая поздравявам всички граждани на Република Армения, всички наши сънародници в Армения, в Арцах и в Диаспората.

Обичам всички вас, гордея се с вас и се прекланям пред всички вас.

Усмихнете се един на друг, скъпи сънародници, защото ето – настъпи Новата година!

Честита Нова Година и Рождество Христово!

Да живее Свободата, да живее Република Армения, да живеем ние и нашите деца, които живеем и ще живеем в Свободна и Щастлива Армения!

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *