Градският съвет на Глендейл одобри “Арцах Авеню”

Spread the love

18.06.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Във вторник, 12 юни, градският съвет в Глендейл прие резолюция, преименуваща две пресечки на Мериленд Авеню между улица „Уилсън“ и „Харвард Стрийт“ на „Арцах Авеню“.
Кметът Синанян, членовете на Съвета Нажарян, Карпетян и Агаянян гласуваха за резолюцията, докато членът Девин се въздържа. Съветът също така прие резолюция, с която се разрешават възстановяване на определени разходи, свързани с промяната на името на улицата, и че са отделени 131 000 долара за решаване на финансовите въпроси по преименуването.
Докато говори пред Съвета във вторник вечерта, председателят на общността Маргарита Багдасарян заяви, че “името Арцах има историческо и културно значение за арменско-американската общност и ще послужи като чудесна образователна възможност за глендейлците, заинтересовани от историята на Република Арцах и освободителното движение за Арцах. Освен това промяната на името ще привлече туристи и вероятно ще увеличи трафика в района, правейки го оживената пешеходна алея, която градът се опитва да създаде.”

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *