В ЯПОНИЯ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ от арменското вино, мед и сушени плодове

Spread the love

12.12.2017, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – На 11 декември т.г. извънредния и пълномощен посланик на Япония в Армения, Ейджи Тагучи каза по време на пресконференция, че на японския пазар се интересуват от арменското вино, мед и сушени плодове.

Дипломатът заяви, че по време на годишната изложба на хранителни продукти, “Food Expo” през 2018 г. Армения ще участва с вино, ракия, мед, сушени плодове, което ще помогне да се създадат бизнес – отношения с японски партньори.

“Преди ние, японците, смятахме, че най-доброто вино е от Грузия. Но мисля и се надявам, че скоро ще стане известно и арменското вино”, каза посланикът.

Ейджи Тагучи отбеляза също така, че японските инвеститори се интересуват от Информационните технологии на Армения, туризма и селското стопанство.

Припомняме, че министърът на икономическо развитие и инвестиции на Армения – Сурен Караян каза, че притокът на чуждестранни инвестиции в Армения в края на шестмесечието на 2017 надхвърли $ 1 млрд. 24 млн., което е с 36,6% повече от същия период на 2016 г.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *