В структурата на АРФ „Ташнагцутюн“ назрява истинска буря

Spread the love

15.05.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН –В АРФ „Ташнагцутюн“ утрото в никакъв случай не е спокойно. Както научихме, заформя се буря във вътрешните и външни структури на тази партия, пише вестник “Ирадес”.

“Централните комитети на АРФ „Ташнагцутюн“ в Източна и Западна Америка и Иран, изискват извънредно Общо събрание на партията, за да се обсъдят въпроси, свързани с политиката. Тази ситуация е свързана с появилото се недоволство в партията: защо представителите на АРФ „Ташнагцутюн“ в Армения винаги стоят рамо до рамо с представителите на властта? По този начин те понижават рейтинга на АРФ.

“Интересите на създадената номенклатура в „Ташнагцутюн“, често не съвпадат с интересите на партийните редици”, каза източник на вестник “Ирадес”. „Ташнагите вярват, че партията напълно губи политическото си лице и се опитва да бъде аташе на силните на деня. В същото време, последните са особено недоволни от Хрант Маркарян (на снимката), лидерът на АРФ в Армения. Вече е налице сериозен вътрешен сблъсък: редакторът на официалния вестник “Асбарез” – Аро Погикян бе отстранен от АРФ след серия от остри критики, отправени към Хрант Маркарян и структурата на партията в Армения”, отбелязва изданието.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *