В столицата на ИРАН засадиха 100 ДЪРВЕТА в памет на жертвите от АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД

Spread the love

Февруари, 2015

11.03.2015, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Комисията по мероприятията по повод 100 годишнината от Арменския геноцид към Арменската общност в Иран осъществи засаждане на дървета в памет на невинните жертви от Геноцида над арменците, съобщава арменският вестник „Алик” от Техеран.  В част от парка „Соханак” в Техеран бе направена алея със засадените дървета, която ще символизира паметта на жертвите от Арменския геноцид.

По време на мероприятието са били засадени 100 дървета, които символизират 100-те години от Арменския геноцид. На мероприятието е присъствал директорът на управлението по Околната среда към община Техеран – Хаггани, който високо оценил идеята за засаждането на дървета и добавил, че поставената табела ще напомня на посетителите, че алеята е направена в памет на жертвите от Арменския геноцид.

Представител на управлението по Запазване на горите Мохабат Салари обеща, че държавата ще полага специални грижи за засадените дървета. Представител на Комисията по мероприятията по повод 100 годишнината от Арменския геноцид към Арменската общност в Иран – Вахик Агакян изказа благодарност към държавните органи на Иран, които са позволили реализацията на идеята.

Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *