В КНИГАТА на Жорж Анри Руйсен са представени всички засекретени ДОКУМЕНТИ от архивите на ВАТИКАНА относно ГЕНОЦИДА НАД АРМЕНСКИЯ НАРОД

Spread the love

URGENT APPEAL - КопиеPECHATsab_logo

24.11.2015, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – По инициативата на Посолството на Армения в Светия Престол на Ватикана, на 21 ноември т.г., в Папския институт по ориенталистика към църквата „Санта Мария Мажорит” на Рим, се състоя представянето на уникалната 7-томната поредица на отец Жорж Анри Руйсен, професор от същия институт.

реклама БотаникаНа мероприятието присъстваха ректорът на института Давид Назар, основателят на общността „Санта Еджидо” Андреа Рикард и председателят на същата общност Марко Импалиацо, духовници от Арменската Апостолическа църква и от Арменската Католическа църква, обществени деятели, членове на арменската общност в Италия, съобщават от пресцентъра на МВнР на Армения.

В поредицата са представени всички документи, които се намират в засекретените архиви на Ватикана и се отнасят за Геноцида над арменския народ – от Хамидските погроми до периода след Геноцида, в годините на управлението на Кемал Ататюрк, което дава възможност да се сглоби пълната картина за всички етапи от Геноцида, от планирането до извършването на престъплението.

На мероприятието слово изнесе посланикът на Армения в Светия Престол – Микаел Минасян, който отбеляза, че издаването на 7-те тома е сериозна придобивка в сферата на изследванията върху Геноцида, същевременно е 11164604_1012473492110078_2441819478561072103_nистория, основана върху факти, която принадлежи на турския народ. „Трудът на отец Руйсен ни помага да общуваме с историческите факти. Той ни помага да прочетем миналото и да учим за бъдещето”, каза той.

По време на мероприятието, посланик Минасян връчи на отец Руйсен Почетния орден на Президента на Република Армения.

Нерсес Кетикян

Редактирано от в-к “ПАРЕКОРДЗАГАНИ ЦАЙН”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *