В АРМЕНИЯ ПРАЗНУВАХА ЕДНА ГОДИНА ОТ РЕВОЛЮЦИЯТА – НАЦИОНАЛНИЯТ ДЕН НА ГРАЖДАНИНА (Снимки)

Spread the love

29.04.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – На 27 април т.г., в цялата територия на Армения12804811_1751914975030778_4117533550872380528_n отбелязаха Деня на Гражданина. По решение на правителството на Армения, всяка година  последната събота на м. април в страната ще се празнува Деня на Гражданина, който е посветен на победата на гражданите на Република Армения чрез копринена, ненасилствена и народна революция през м. април 2018 година.

По този повод премиерът на страната Никол Пашинян сутринта рано в страницата си във Фейсбук написа: „Възлюбени народе! Горди граждани на Република Армения, честито на всички вас по повод Деня на Гражданина. Вие сте победили и ще победите.”

От сутринта по улиците на столицата Ереван започнаха празничните мероприятия. Бяха организирани концерти, изложби, засаждане на дървета, спортни състезания.

Същите неща бяха организирани и във всички области на страната.

Всички министри и депутати от управляващата партия по групи се срещнаха с гражданите и отговаряха на въпроси, зададени от техните избиратели.

От сутринта до късно вечерта заедно с народа празнуваше и премиерът на Република Армения Никол Пашинян, който заедно с хората се разхождаше по затворени булеварди на столицата. Стотици хора навсякъде бяха запалили мангалите и печаха традиционен арменски хоровадз (шашлик), както бяха направили преди една година, когато празнуваха оставката на бившия ръководител на Армения Серж Саркисян.

Никол Пашинян често спираше при хората, вкусваше от печеното месо и общуваше с тях. В разговора си с хората той заяви, че този празник е символ на това, че в Армения вече окончателно е установена властта на гражданина. „Никога повече тази власт няма да бъде отменена. Ще бъдат сменени премиери, правителства, Народни събрания, но властта на народа никога няма да бъде сменена.”, казваше той.

По-късно вечерта на Площад „Свобода” бяха организирани голям концерт и заря, където присъстваха стотици хиляди хора – граждани на Армения и гости на страната.

Нерсес Кетикян, Варта Берберян-Гарабедян

Քաղաքացու օրը ԵրևանումՔաղաքացու օրը ԵրևանումՔաղաքացու օրը ԵրևանումՔաղաքացու օրը ԵրևանումՔաղաքացու օրը ԵրևանումՔաղաքացու օրը ԵրևանումՔաղաքացու օրը ԵրևանումՔաղաքացու օրը ԵրևանումՔաղաքացու օրը ԵրևանումՔաղաքացու օրը ԵրևանումՔաղաքացու օրը ԵրևանումՔաղաքացու օրը ԵրևանումՔաղաքացու օրը ԵրևանումՔաղաքացու օրը ԵրևանումՔաղաքացու օրը ԵրևանումՔաղաքացու օրը ԵրևանումՔաղաքացու օրը ԵրևանումՔաղաքացու օրը Երևանում

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *