В АРМЕНИЯ откриха 8-ия етап на Програмата „АРИ ДУН” (Ела у дома), в който участват двама младежи от ВАРНА (Снимки)

Spread the love

Февруари, 2015

18.08.2015, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – На 17 август т.г. в Армения се състоя тържественото откриване на последният 8-ми етап на Програмата за опознаване на Отечеството „Ари Дун” (Ела у дома), в който участват двама младежи от Варна – Марсел Шакарян и Хайрабед Агопов. В 8-ия етап участват 65 младежи от 12 държави. Участниците са от Русия, Украйна, Беларус, Франция, Полша, Великобритания, БЪЛГАРИЯ, Естония, Румъния, САЩ, Сирия и Ливан.

На откриването, от името на министъра на Диаспората на Република Армения Хрануш Акобян, към присъстващите се обърна заместник министъра Серж Срапионян, който отбеляза, че вече 7 години програмата „Ари дун” се осъществява без никакви инциденти. Той специално благодари на Правителството на Армения и семействата, които приютяват гостуващите арменски младежи от Диаспората, без помощта на които Програмата нямаше да може да просъществува.

След него към младежите се обърна ръководителят на администрацията на министъра на Диаспората – Фирдус Закарян, който представи програмата за 14 дни, които младежите ще прекарат в Отечеството.

11164604_1012473492110078_2441819478561072103_nПосле към присъстващите се обърна Габриел Паносян, който преди години е напуснал родния Ливан и се е установил да живее в Отечеството – Армения. Той призова арменските младежи добре да опознаят Майка Армения, и когато се върнат в родните си места, подробно да разказват на своите приятели всичко, които са видели и усетили в Отечеството.

Тържественото откриване бе отбелязано с художествена програма.

Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *