ВЪРХОВНИЯТ МЮФТИЯ НА СИРИЯ БЛАГОДАРИ НА АРМЕНИЯ ЗА ХУМАНИТАРНАТА МИСИЯ

Spread the love

02.05.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Представителят на сирийското мюсюлманско духовенство високо оцени ролята на арменската общност за развитието и процъфтяването на страната.

Върховният мюфтия на Сирия Ахмад Бадредин Хасун изрази благодарности на Армения за изпращането на Хуманитарна мисия в арабската република, съобщават от пресслужбата на МВнР на Република Армения.

Според информацията, в Генералното консулство на Република Армения в Алепо се е състояла среща със съветника на Върховния мюфтия на Сирия Баселем Кас Насраллах.  Представителят на сирийското мюсюлманско духовенство високо е оценил ролята на арменската общност за развитието и процъфтяването на страната. Съветникът е предал на арменските власти благодарностите на Върховния мюфтия. Той е подчертал, че дейността на арменската хуманитарна мисия в Сирия високо се цени от страна на народа на Сирия.

На свой ред представителят на мисията Аркади Тоноян е благодарил за високата оценка и е подчертал, че арменците по целия свят не са забравили хуманизма на сирийския народ, който спаси хиляди животи по време на Геноцида над арменците. А дейността на арменските сапьори и медици в Сирия е братска помощ към сирийския народ.

Както вече бяхме съобщили, на 08 февруари т.г. група арменски специалисти по разминиране, медицински персонал и военнослужещи, които ще осигуряват тяхната безопасност, общо 83-ма души пристигнаха в Сирийската Арабска Република, град Алепо, за да окажат хуманитарна помощ на сирийския народ. Арменските специалисти ще осъществят хуманитарна дейност, свързана с разминирането, информиране на населението за минните райони и оказване на медицинска помощ на жителите на Алепо – само и единствено в райони извън бойните действия.

Нерсес Кетикян, Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *