ВЪНШНОТО НА АРМЕНИЯ ОТГОВОРИ НА РУСИЯ

Spread the love

ГАНТЕХ АРАРАТЯН, 06.08.2018 – Вътрешните процеси, които се случват в Армения не са взаимно свързани с външната политика на страната и не бива да12804811_1751914975030778_4117533550872380528_n станат повод за погрешно тълкуване. За това заяви прессекретарят на МВнР на Република Армения Тигран Балаян, отговаряйки на журналистически въпрос.

„Ние следим международните реакции около вътрешните процеси, които протичат в Армения, и които са обусловени с вътрешните приоритети на правителството, за да се състои независимата правосъдна система и правовата държава с борбата срещу корупцията.

Тези процеси не са взаимно свързани с външната политика на Армения и не бива да бъдат тълкувани погрешно.

По този повод потвърждаваме, че нашите външнополитически приоритети, които ясно са утвърдени в програмата на правителството, приета от парламента, са насочени към бъдещо укрепване и задълбочаване на армено-руските съюзнически отношения, засилването на ефективността на сътрудничеството в рамките на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС) и Евразийския икономически съюз (ЕАИС).

Ние стриктно следваме провъзгласения път”, заяви Давит Балаян относно коментарите на външния министър на Русия Сергей Лавров.

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *