ВЕЛИКОЛЕПНИТЕ АРМЕНКИ  на 2017 г.

Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

08.01.2018 ГАНТЕХ АРАРАТЯН – През 2017 г. много се говореше за арменските красавици, които завладяха света като известни дизайнери и на подиумите в различни държави. РУСАРМИНФО е направил списък на известни модели с арменски произход.

Стефани Тенси – холандският модел от арменски произход, мис „Вселена-2013“, е родена на 12 декември 1990 г. в Амстердам. В ежедневието момичето носи фамилното име на баща си – Абгар, който е арменец, а на подиума излиза под името на майка си, от германски произход.

Стефани Тенси-Абгар има повече от 10 години в областта на моделирането – тя има собствена компания за дрехи “My Personal Trend Shopper”. Продължава да участва в снимки за много модни списания. В допълнение, Стефани е известна с благотворителната си работа – помага на болни деца.

През май 2017 г., в Испания – град Коста Бланка се проведе конкурсът за красота „Fashion Week – 2017“, на който моделът, представящ Армения, Мери Хакобян, стана победител. В испанският град Коста Бланка, момичето е признато за „Най“ в номинациите “Най-добро тяло” и “Фотогеничност”.

През 2017 г. Рубина Ханзадян, внучка на известния арменски писател Серо Ханзадян, обяви откриването на собствената си марка Рубина Дян. Освен това Рубин стана първият арменски модел на световната марка за бельо. Семейството на момичето се премества в Барселона, когато тя е на две години, а на 13-годишна възраст се преселва в САЩ. Въпреки това Рубина владее арменския език и е добре запозната с историята на своя народ.

32-годишната арменка Алиса Паникян, чиято височина е 183 см, се смята за най-високия професионален модел на Канада. Тя представя страната на престижния конкурс “Мис Вселена”. Бъдещият канадски модел и телевизионен водещ е родена през 1985 г. в София, столицата на България. На 5-годишна възраст Алис и родителите й се преместват в Канада. Към днешна дата Алиса е лицето на световноизвестната арменска бижутерска къща “Авакян” и също така се занимава с различни медийни проекти за популяризиране на спортния начин на живот в Канада.

Арменска красавица от Русия – Анна Григорян стана носител на титлата „Първа красавица“ на територията на Хабаровск. Младата арменка спечели журито със своята грация, артистичност, история за родината, семейството и традициите, както и представянето на националния костюм и арменското национално ястие “хапама”. Арменските корени помогнаха на Анна да получи наградата и на публиката на конкурса “Наследството на нацията”, който също се състоя в Хабаровск.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *