БЪЛГАРИ И ПОЛЯЦИ В ЧИКАГО КУПУВАТ АРМЕНСКИ КОНСЕРВИРАНИ СЛАДКИ И НАТУРАЛНИ СОКОВЕ

Spread the love

29.07.2019, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Консервирани продукти, произведени в Армения, вече над 10 дни се продават в магазините на една от най-големите търговски вериги в град Чикаго, щата Илинойс, САЩ – „Fresh Farms”. Продажбите от първите дни показват, че към продуктите има интерес, сподели за ИА Арменпрес Паруйр Саркисян, официален представител в Чикаго на националния орган за насърчаване на износа и бизнес контактите с чуждестранните инвеститори „Бизнес Армения”, съветник на почетния консул на Армения, който до голяма степен е допринесъл вкарването на арменските консерви и сокове в пазара на Чикаго.

„Освен установяване на културни връзки, една от целите на консулството е създаването на по-дълбоки бизнес връзки и внасянето на арменски стоки в Чикаго. Ние сме имали много срещи и преговори с големи компании от щата Илинойс в САЩ. Договорихме се с компанията „Fresh Farms”, която притежава верига супермаркети, че арменските стоки ще се продават в град Чикаго.”, сподели Саркисян и добави, че за първи път арменски стоки се продават в щата Илинойс, и то в подобна верига магазини.

Той отбеляза, че в Чикаго донякъде познават арменските стоки, понеже в тази част от щата Илинойс живеят много емигранти от Източна Европа – българи и поляци, които познават Армения и арменското производство. Данните от продажбите в първите дни, според Саркисян, показват, че има интерес към арменското производство, но все още не са толкова големи като количество. „Компотите почти са свършили, а консервираните сладки и конфитюри постепенно се изчерпват, понеже тяхната продажба е свързана със сезона.”, отбелязва той.

От почетното консулство на Република Армения в Чикаго уверяват, че продължават преговорите с други големи компании за продажба на арменски стоки в щата Илинойс.

Превод от арменски: Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *