БОЖИИТЕ ОБЕЩАНИЯ: Който търси мъдрост, я намира

Spread the love

Който търси мъдрост, я намира

Ако ли някому от вас не достига мъдрост, нека проси от Бога, Който дава на всички щедро и без укор, – и ще му се даде. (Съборно послание на св. ап. Иакова 1:5)

В най-трудните моменти трябва да се обърнеш към Бога и да Го помолиш за12804811_1751914975030778_4117533550872380528_n мъдрост. Твоите приятели, родители, съседи, колеги могат да имат много съвети, но Бог е единственият, Който знае и вижда всичко. Само Той може да насочи стъпките ти и да ти покаже какво трябва да направиш. Ако се стремиш да познаваш Божията воля, можеш да Снимка на Nerses Ketikian.бъдеш сигурен, че Той винаги ще те води стъпка по стъпка.

Изпълнени ли са мислите ти с тревога, понеже си затрупан от тревожни обстоятелства? Отдели време тази седмица да седнеш тихо с Бог и с Библията си, тетрадка и химикал. Докато четеш, помоли Бог да ти покаже какво трябва да направиш.

Молитва

Боже, нуждая се от Твоята мъдрост. Покажи ми какво трябва да направя. Дай ми сили да спра да правя това, което ми пречи да прекарвам време с Теб. Нека чувам ясно гласа Ти – “Това е пътят. Тръгни по него.” Амин. 

Източник: bible.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *