БИБЛИЯТА ЗА ВСЕКИ ДЕН (15 декември, 2016) Празникът на Св. мъченици Евстратий, Авксентий, Евгений, Мардарий и Орест

Spread the love

1. Като видя народа. Той се възкачи на планината; и когато седна, учениците Му се приближиха до Него. 2. И Той, като отвори устата Си, поучаваше ги и

казваше: 3. блажени бедните духом, защото тяхно е царството небесно. 4. Блажени плачещите, защото те ще се утешат. 5. Блажени кротките, защото те ще наследят земята. 6. Блажени гладните и жадните за правда, защото те ще се наситят. 7. Блажени милостивите, защото те ще бъдат помилувани. 8. Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога. 9. Блажени миротворците, защото те ще се нарекат синове Божии. 10. Блажени изгонените заради правда, защото тяхно е царството небесно. 11. Блажени сте вие, когато ви похулят и изгонят, и кажат против вас лъжовно каква и да е лоша дума заради Мене. 12. Радвайте се и се веселете, защото голяма е наградата ви на небесата; тъй бяха гонени и пророците, които бяха преди вас.

От Матея свето Евангелие 5:1-12

1. И тъй, бидейки оправдани с вяра, имаме мир с Бога, чрез Господа на-шего Иисуса Христа, 2. чрез Когото с вяра получихме и достъп до тая благодат, в която стоим, и се хвалим с надежда за слава Божия. 3. Не само това, но се хвалим и със скърбите, като знаем, че скръбта поражда търпение, 4. търпението – опитност, опитността – надежда, 5. а надеждата не посрамя, защото любовта Божия се изля в нашите сърца чрез дадения нам Дух Светии.

Послание на св. ап. Павла до Римляни 5:1-5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *