Баку изрази официалното си недоволство от американското посещение на Президента на Арцах

Spread the love

13.03.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Посланикът на САЩ в Азербайджан – Робърт Секута бе извикан в Министерството на външните работи на Азербайджан, където му бе връчена протестна нота, адресирана до Държавния департамент на САЩ във връзка с предстоящото посещение на президента на Република Арцах -Бако Сахакян в САЩ.
“Съединените щати трябва съвестно да изпълняват задълженията си въз основа на нормите и принципите на международното право, както и за предотвратяване на действия срещу териториалната цялост и суверенитета на Азербайджан в Съединените щати”, се цитира в азербайджанското издание Trend изказването на ръководителя на пресслужбата на азербайджански външно министерство Хикмет Хаджиев.
Следва да се отбележи, че недоволството на Азербайджан от посещението на президента на Арцах в САЩ изказа и посланикът на Азербайджан в Съединените щати по време на среща в Държавния департамент.
Припомняме, че според бившия посланик на САЩ в Армения Джон Еванс, властите на САЩ трябва да установят контакт с Арцах, който стремително изгражда демокрацията си, въпреки международното “непризнаване” на страната.

Редактирано от редакцията на вестник “Парекордзагани Цайн”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *