Афганистанец призова арменци и азербайджанци се обединят срещу насилието

Spread the love

12.03.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Известният в Русия общественик от афганистански произход Фарид Каюми събра музиканти от цял свят в проекта “Музика срещу тероризма”, в рамките на който гр. Санкт Петербург ще бъде домакин на благотворителен концерт в памет на жертвите в метрото на Санкт Петербург.
“С този концерт искаме да подчертаем, че музиката е способна да обединява хора. Така че, в един отбор може да играят заедно азербайджанец и арменец: за съжаление сега двата народа воюват помежду си, но в музиката те са равностойни партньори. Между тях цари братство, разбиране и талант”, каза Каюми за изданието „Петербургский Дневник“.
Следва да се отбележи, че музиканти от Армения, Турция, Русия и други страни ще представят арменски, турски, български, сръбски и хърватски мотиви в класически и популярни произведения, както и собствени композиции.
Припомняме, че в президентската библиотека на Санкт Петербург, в рамките на фестивала “Петербургские набережные” бе показано слайдшоу с картини на Иван Айвазовски, по време на което звучаха арменски композиции.

Редактирано от редакцията на вестник “Парекордзагани Цайн”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *