Архимандрит ИСАХАК ПОХОСЯН: Арменската епархия организира Поклонническо пътуване до АРМЕНИЯ по време на визитата на ПАПА ФРАНЦИСК в Св. Ечмиадзин

Spread the love

bg-top

Hayr Isahak

11.05.2016, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Архиереят на Арменската епархия на ААСПЦ в България архимандрит Исахак Похосян разпространи обръщение към арменските
миряни в България, в което им уведомява за предстоящо Поклонническо пътуване до Армения в период, по време на който в Армения ще се намира и папа Франциск и им призовава да се включат към тази инициатива, съобщават от пресцентъра на Арменската епархия на ААСПЦ в България.

Мнозина от вас знаят, че всяка година през месеците юли или август нашите свещенициорганизират поклонническо пътуване до Армения. Имайки предвид, че тази година от 24 до 26 юни Първопрестолният Св. Ечмиадзин ще посрещне папа Франциск, който ще посети с официална визита Армения, имаме идея поклонническото пътуване да се организира по-рано – около 23 до 28 юни. При условие, че се съберат достатъчно голям брой поклонници, ще има възможност да се ангажира чартърен полет, което ще позволи пътуването да бъде на по-достъпни цени.

Програмата на това поклонническо пътуване включва среща с Негово Светейшество Католикос Карекин Втори, присъствие по време на молитвата на римския Понтифик, посещение на храмовете в Гарни, Гехарт, Одзун, Хахардзин и др. Възможно е също да се включат езерото Севан, както и манастирът „Датев”.
За повече подробности молим да се свържете с отец Бардухимеос – духовен пастир на арменците във Варна, на тел. 0888 517 115, тъй като той има ангажимента за формирането на цялостната програма.
За нас ще бъде изключителен повод за радост, ако съумеем да организираме това посещение, за което предварително ви молим за вашето по-активно участие. Нека не забравяме, че визитата на римокатолическия духовен водач е уникално събитие.
Нека да допълним, ако не се събере нужният брой поклонници за това пътуване, то по принцип поклонническото пътуване до Армения ще се състои по-късно.”
, се казва в архиерейското обръщение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *