АРМЕНЦИТЕ в Сирия са готови с всички възможности да застанат до своите сънародници в ПЛАНИНСКИ КАРАБАХ

Spread the love

PECHAT

sab_logo

06.04.2016, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Генералният консул на Република Армения в obyavaАлепо Тигран Геворгян се срещна с ръководителите на трите арменски традиционни политически партии – АРФ „Ташнагцутюн”, СДП „Хънчагян” и ЛП „Рамгавар”.

Според прессъобщението от МВнР на реклама Ботаника1Република Армения, по време на срещата, генералният консул е представил ситуацията по фронтовата линия между Азербайджан и Планински Карабах и е подчертал, че споразумението за примирие основно се запазва и арменските отбранителни сили изцяло контролират ситуацията.

На свой ред, трите арменски logo_sevan_lila_03традиционни партии са направили съвместно изявление, в което те остро осъждат агресията на Азербайджан срещу Планински Карабах и са изразили безусловната си подкрепа към властите на Планински Карабах, към Отбранителните сили и арменския народ.

Те, от името на арменската общност в Алепо, са изразили готовност да окажат всякаква помощ на Планински Карабах, в това число морална, материална и хуманитарна.

Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

______________________________________________

Всеки от Вас, който има желание да подкрепи финансово Арменския информационен сайт „ГАНТЕХ АРАРАТЯН”, може да насочи своите дарения към нашата банкова сметка:

„Алианц Банк България” АД,  

IBAN: BG22BUIN95611000123075 SWIFT: BUINBGSF

Титуляр: Нерсес Кетикян Цел: Дарение

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *