Арменско гостоприемство ще посрещне посетителите на Смитсонския фолклорен фестивал

Spread the love

21.06.2018 г. ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Смитсонския фолклорен фестивал 2018 ще представи творчеството, гостоприемството и издръжливостта на арменския народ и богатата му диаспора чрез разнообразна програма, която да покаже ролята на традициите в запазването на културата.
През десетте дни на фестивала значителен брой занаятчии, дизайнери, готвачи и изпълнители ще представят своите умения и разкази чрез семинари, демонстрации, участия с публиката, интерактивни инсталации и дискусионни сесии, които подчертават важността на наследството в лицето на промяната.
Тъй като празникът е важен стълб на арменската култура, на фестивала ще има многобройни възможности за наблюдение на демонстрации по време на готвене, участие в класове по готварство и дегустиране на регионални специалитети като Хапама (пълнена тиква) и Гата (арменска торта) сред дегустациите на вино и курсовете по приготвяне на сирена. Тазгодишният фестивал включва и специални сътрудничества между известни местни и арменски експерти по хранене, като известния армено-американски готвач Кари Нахабедян и известния вашингтонски ресторант Зайтиня.
Фестивалът се провежда с подкрепата на спонсори: AGBU, Фондация Ховнанян, HIKE Армения, Birthright Armenia, Арменски православен корпус, Фондация IDEA, Armenia Tree Project и Арменска асамблея на Америка.
Фестивалът ще се проведе на 27 юни, 1 юли и от 4 юли до 8 юли в Националния МОЛ между 7 и 12 улица. Входът е свободен. Работното време на фестивала ще е от 11:00 до 17:00 часа. всеки ден, с вечерни концерти, започващи от 18:30 часа и специално шоу с фойерверки на 30 юни.

Редактирано от редакцията на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *