АРМЕНСКИ ХУДОЖНИК СЪЗДАВА БИБЛЕЙСКИ ОБРАЗИ ОТ ХАРТИЯ И АЛУМИН (Видео)

Spread the love

ГАНТЕХ АРАРАТЯН, 06.07.2018 – В колекцията на Карен Саркисян може да се открият фигурите на цар Давид, Соломон и цар Кир, кралицата на Йерусалимските кръстоносци Мелисенда, както и на много други известни исторически образи.

12804811_1751914975030778_4117533550872380528_nАрменският художник създава хартиени и алуминиеви образи, взети от историята на Йерусалим, пише Times of Israel.

Във временната си работилница Карен Саркисян има впечатляваща колекция от исторически фигурки. Там може да се видят фигурките на цар Давид, цар Соломон, персийския цар Кир, кралица Мелисенда Йерусалимска, Сюлейман Първи и Анна Тихо. Всички тези хора са оставили дълбоки следи в историята на Йерусалим.

„Аз не съм разделил историята на евреи и световна история. Тези хора са станали част от общата човешка история”, отбелязал Карен.

Скоро фигурките на арменския художник ще се местят в Музея „Кулата на Давид” и ще бъдат изложени в рамките на Изложбата „Камък, хартия, ножица”, която ще се открие на 8 юли.

Карен Саркисян е арменски художник от Холандия, който е известен със странните си фигурки.

Някои от тях са високи, колкото човек и са създадени върху дървена основа, но са изключително реалистични. Той е започнал да работи с хартия още преди 20 години.

Карен е пристигнал заедно с жена си в Йерусалим преди три месеца. Те са създали девет нови творби, за които са използвали 100 кг алуминий и 2500 ножа.

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: в-к “ПАРЕКОРДЗАГАНИ ЦАЙН”

Резултат с изображение за Karen Sargsyan

One thought on “АРМЕНСКИ ХУДОЖНИК СЪЗДАВА БИБЛЕЙСКИ ОБРАЗИ ОТ ХАРТИЯ И АЛУМИН (Видео)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *