АРМЕНСКИ ФИЛАНТРОП ЩЕ ИНВЕСТИРА МИЛИОНИ ЗА ПОДКРЕПА НА ВРЪЩАНЕТО НА АРМЕНЦИТЕ В АРМЕНИЯ

Spread the love

ГАНТЕХ АРАРАТЯН, 07.08.2018 – В Армения ще бъде създадена специална фондация, която ще се занимава с притока на инвестиции в страната. В края на12804811_1751914975030778_4117533550872380528_n краищата тези инвестиции трябва да допринесат за връщането на арменците в родината си.

Известният швейцарски бизнесмен от арменски произход Вартан Сирмакеш, собственик на фирмата за часовници Franck Muller, е създал нова фондация Build Armenia, към която са се присъединили десетки други арменци бизнесмени по света. Смисълът на проекта е организирането на репатрирането на арменците, пише арменският вестник Asbarez (САЩ),

Като начало Сирмакеш ще инвестира 100 милиона долара за осъществяването на идеята. Той смята, че „новата енергия и подобряването на законовото поле в Армения ще допринесат за притока на инвестиции в Армения”. В края на краищата те трябва да допринесат за масовото репатриране на арменците.

Филантропът обещава да осигури с място за живеене и да помогне за намиране на работа на тези, които бъдат репатрирани. Дейността на фондацията ще бъде организирана по европейски стандарти.

„Ние ще работим открито и прозрачно и всички ще могат да следят за целевите разходи на фондацията.”, отбелязва Сирмакеш и кани към фондацията да се присъединят арменските бизнесмени от Русия.

Превод: Нерсес Кетикян

Редактирано: Варта Берберян-Гарабедян

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *