АРМЕНСКИЯ ВИРТУАЛЕН КОЛЕЖ НА „ПАРЕКОРДЗАГАН“ (AGBU) В ПАРТНЬОРСТВО С ИНСТИТУТА „СМИТСОНИЪН“

Spread the love

PECHAT

09.01.2017, ГАНТЕХ АРАРАТЯН – Съвместният проект има за цел да даде тласък на културния туризъм в Армения

В края на 2016 г., Арменския виртуален колеж(AVC) на AGBU, който е официален партньор с програмата „Моя Армения“, финансирана от USAID и изпълняван от „Смитсониън“ ще стимулира туризма и опазването на културата в селския район на Вайоц Дзор, Армения. По време на пресконференцията, през ноември 2016 г., бяха обявени плановете за съвместно публикуване на мултимедийна електронна книги на региона като част от поредицата на AVC.

Туризмът е един от многото динамични развиващи се сектори в Армения. Подчинена на своята мисия да подпомага социално-икономическия напредък на Армения, AGBU активно се ангажира в развитието и популяризирането на иновативни продукти, като например електронни книги за повишаване на информираността за Армения като уникална туристическа дестинация, привлекателна за хора от всички възрастови групи и различни интереси“, каза президентът на AGBU Армения и член на Централния борд на AGBU – Васкен Якубян.

Електронната книга „Вайоц Дзор“ ще бъде част от медийния продукт на AVC, достъпен за смартфони, таблети и уеб браузъри. Новата електронна книга ще обхваща историята и географията на района на Вайоц Дзор и ще съдържа набор от информация за местна кухня, архитектура, археология, фестивали, регионални събития и приключенски пътувания. Предлага се на седем езика, а абонамента за серията електронни книги е безплатен. Първите две от поредицата са за Арменското плато и „Изучавай Ереван“. Третата електронна книга от поредицата, бе планирана да стартира в края на 2016 г.

Четете подробно в бр. 184 на вестник „Парекордзагани Цайн“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *